Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Jönköping Hickory Open 2016

29 Jul Posted by in Hickory, Tävlingar | Comments
Jönköping Hickory Open 2016
 

Så var det premiär för en officiell hickorytävling på Smålands äldsta och Sveriges 14:e äldsta golfklubb – Jönköpings GK i Kättilstorp. Klubben bildades 1936 och firar således 80-års jubileum i år. Banan, som har lagts ut av Frank Dyer (första 9) och Nils Sköld (andra 9), letar sig fram i Tabergsåns dalgång med en gammal hederlig järnväg skärandes rakt igenom banan där flera hål spelas i direkt anslutning till den (självklart är det O.B. på järnvägen!).

Dagen till ära erbjöds de 25 startande ett strålande sommarväder med 23-24 grader varmt, solsken med en eller annan cummulustuss på en annars klarblå himmel och i det närmaste vindstilla. Banan som mäter 5326 m från gul tee med par 70 passar ypperligt för hickoryspel och premierar rakhet och strategi snarare än längd. Då det är ett antal blinda hål och mycket dogleg har hemmaspelaren en viss fördel. Greenerna var dock jämna, rättvisa och utan dolda onduleringar, vilket gjorde premiärvarvet på banan hanterbart.

Resultat Jönköping Hickory Open 2016

Brutto
1. Pierre Oksanen, Jönköping 75
2. Jonas Fack, Viken 75 s9
3. Andreas Alsén, Omberg 78

 

Vinnare i nettoklassen blev Robert Leonardi med fina 65 slag.

Efter en fin dag på en rolig och utmanande bana kan man bara rekommendera ett hickorybesök på Kättiltorpsbanan!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/31/131131/hickorygolf.net/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply